Jag är övertygad om att de flesta har starka minnen från barndomen. Vissa minns alla roliga lekar man brukade ha, medan andra minns alla skoltiden alla goda vänner. Jag själv däremot minns nog alla roliga barnserier som gick på tv. Många av dess baserades på böcker man också läste, och tillsammans med böcker och film så fantiserade man sig in i sagornas värld.

Alla har vi säkerligen en egen favorit nr det kommer till barnserier, men vi måste nog alla vara överens när jag säger att Astrid Lindgrens alla sagor är dem man har starkast minnen ifrån. Vissa minns Pippi Långstrump som favoritkaraktären, medan andra tyckte att Emil i Lönneberga var den roligaste serien. För kanske är det just så att vi alla identifierade oss lite i alla Astrid Lindgrens karaktärer och händelserna i hennes sagor.

Jag minns att jag kände igen mig tydlig i Lotta på bråkmakargatan och hennes ständiga påhitt. Eller det är i alla fall så man känner när man blivit äldre och kan se tillbaka på den tid när man själv var barn. Jag var envis som få och om saker och ting inte skedde på mitt sätt, aj du kunde det bannemej få vara. Min bror däremot, han tyckte tveklöst att Emil i Lönneberga var en pojke att identifiera sig med. Han var både busig och påhittig, och vågade tänja på gränserna.

Det råder alltså ingen tvekan om att Astrid Lindgrens sagor är den ultimata barnserien och att den säkerligen kommer att leva vidare i all evighet. Oavsett om de sker via film eller böcker.