Vi har alla säkerligen starka minnen ifrån vår barndom och alla de härlgia stunder vi då upplevde. och de kanske allra vanligaste och starkaste minnena vi har är utan tvekan ifrån alla de böcker och tidningar vi plöjde igenom dagarna i ända. Redan vid 2 års ålder får vi ett smakprov ur vad som kan kallas för en bok, och efter denna stund så utvecklas vårat läsande allt mer.

Faktum är att böcker , serier och tidningar är det som mest bidrar till ett barns kreation och livsglädje. Alla de figurerna och karaktärerna i dessa tidningar har haft en stor påverkan på alla barn, och det finns en hel del karaktärer vi minns extra mycket. För vem kan egentligen ha förträngt den tämligen snåla och rika Joakim Von Anka. Han är en av huvudfigurerna i serietidningen Kalle Anka och han är en av de kändaste i staden Ankeborg. Om det är någon som vet hur man får snabba pengar, så är det han.

För vem kan egentligen ha undgått denna tämligen udda karaktär? Han har ett hus fyllt av bara guldmynt och nästan alla i hans slakt vill ha en bit av kakan. Han är utan tvekan den karaktär man minns starkast ifrån sin barndom.